Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ
Szövetség Románia Újjáépítéséért - URR
 Itt az én honlapom! Itt az én honlapom! 
 A kedvenc oldalam! A kedvenc oldalam! 
 Intră pe forum!

Bezárva: 31.12.2004
 Üdvözöljük!  

Language
Română  Magyar  English
...itt!
Állásfoglalás:
Mi lesz az utca gyerekeivel?

Szervezetek:
Sânicoară

Szabályzat
Sajtóközlemények
Mamaiai találkozója
Pártprogram
Transindex -
SzRÚ dialógus
Kiáltvány
Pártdoktrína
 Hangulatjelzés 
MINDENKI SZÁMÍT NÉLKÜLED NEM LEHET SEMMIT MEGVÁLTOZTATNI
Hírek@SzRÚ
e-mailben szeretném megkapni
Sajtóközlemények
2004  
01 02 03 04 05 06
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
 Beszámolók
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
2002 Pénzügyi
07 08 09 10 11 12
Keresés
Google

 Nyilt Levél  2004.04.18 

Kolozsvár lakosai !

Mi, románok és magyarok, századok óta itt élünk együtt Erdélyben és a történelem elég gyakran zord volt mindannyiunkhoz. Most azonban eljutottunk már odáig, hogy megismerhettük és értékelhetjük egymást jó és rossz oldalainkról egyaránt. Ma megadatott nekünk az a lehetőség, hogy felcseréljük az interetnikai konfliktusok kulturáját, amelyben élünk, a megértés és együttélés kulturájával.


Ezt azonban csak akkor tudjuk megvalósítani, ha nem hagyjuk magunkat továbbra is a régi történelmi konfliktusok felbolygatása által befolyásolni, ha belátjuk, hogy a szélsőséges nacionalizmus sehol a világon nem okozott egyebet, mint szenvedést és pusztítást, ha megértjük, hogy a barátság és a kölcsönös tisztelet teszi az embert civilizált magassabb rendü lénnyé.

 

Éppen ezért, az erdélyi és különös képen a kolozsvári interetnikai feszültség gondolata csakis az olyan politikusok eszköztárába tartoznak, akiknek az uszításon kívül nincs más a politikai tarsolyában. Ők nem tudják vagy nem akarják az egész közösség érdekeít szolgálni hanem, annak egyik részét a másik része ellen bujtogatják. Ez a taktika biztosítja számukra a reflex szavazatokat, de ez nem nyújt semmit a szavazóknak.

 

Mi, a Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRU ( URR ) hisszük, hogy a legfontosabb érdekeknek nincs etnikai jellege. Mindannyiunknak együtt kell fejlődnie. A jólétnek nincs etnikai színezete, és egy jó önkormányzatnak, megkülönböztetés nélkül, mindenkihez kell szólnia, mindenki problémáít meg kell oldania. Különben, továbbra is összetévesztjük egy város fejlődését, annak egy bizonyos három színre való festésével.[...]

 

többet erről 

 Sajtóközlemények  2004.04.13 

Az összefüggéstelenség és a torlaszok intézményesítése


A Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ célzatosnak és nem demokratikusnak tekinti a a Képviselőház Védelmi Bizottsága által javasolt szabályozásokat a CNSAS működésére vonatkozóan. Oda nem illőnek tekintjük azt a javaslatot, hogy a CNSAS a jövőben a SRI (Román Titkosszolgálat) parlamenti ellenőrző bizottságának legyen alárendelve, ugyanis ez egy nyilvánvaló érdekellentétet intézményesítene.


Hasonlóképpen, helytelenítjük azt a javaslatot, hogy a CNSAS vezetőségének 4 éves mandátuma legyen, ugyanis ezáltal az intézmény működésében minden választási terminus lejárta után törések és összefüggéstelenségek jelentkeznének. Ellenben, azt javasoljuk, hogy a CNSAS minden tagjának 9 éves mandátuma legyen, egyharmaduk harmadévenként lévén helyettesítve. Ilyenképpen politikai szempontból sokkal jobb egyensúly alakulna ki és ki lehetne küszöbölni a szinkópákat az intézmény működésében.[...]

 

többet erről 

 Sajtóközlemények  2004.04.08 

A román igazságszolgáltatás nem vak akkor, amikor a (nem)Demokratikus Erőt alkalmazzák rajta


A Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ meg fogja fellebezni a bukaresti Törvényszéken a döntést, amelyben a bukaresti Bíróság elfogadta a Petre Roman (önálló?) szenátor úr által létrehozott párt bejegyeztetési kérelmét. Mindazt, amit a Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ több hónapos huzavona által ért el (a párt bejegyeztetési kérelmének elfogadásáról és a pártok külön regiszterébe való felvételéről van szó, amely a bukaresti Bíróságon található), a Petre Roman által dajkált párt, a Demokratikus Erő, vagy a Demokrácia Ereje (az alapítók sem tudják pontosan...) kevesebb, mint egy hónap alatt kapta meg!


Van valami kábító a jelen esetben. 2004 március 15-e volt a dosszié első határideje, amikoris döntésnek kellett születnie arról, hogy teljesülnek-e a politikai pártok törvényéne által meghatározott kérelmek, hogy el lehessen fogadni a Demokratikus Erő párt bejegyeztetési kérését. A dossziéban már tartalmazta a Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ beavatkozási kérelmét, amely kifogásolta azt a tényt, hogy az új szerveződés jelvénye tulajdonképpen a SzRÚ-ét másolta le, amelyet a bíróság végleges döntés által fogadott el és jegyzett be.[...]

 

többet erről 

Szervezetek
Országos Igazgató Választmány
heti
Az utca gyerekeivel [11.23]
Az Alkotmány [10.08]
Ki kit védelmez [08.04]
Számok és/vagy tények [07.21]
A admin. mammutja [06.15]
A kritika normalitása [05.25]
Az állami rablás [05.17]
"keresztény" szocializmus [05.09]
A szólásszabadság [04.21]
A hatalom köre [04.16]
Az újraelosztás [04.05]
Korrupcióelleni [03.22]
CNSAS [03.15]
Munkatörvénykönyv [03.10]
Egészség [03.03]
alkalmi
Kié a mi Romániánk? [05.31]
A diplomácia ... [04.30]
Iraki háború [03.25]
Válaszok  
Kérdések és Válaszok
Transindex - SzRÚ dialógus
 


Ötleteid, megjegyzéseid, kívánságaid vannak ezzel az oldallal kapcsolatban?
Küldd el őket a webmaster@urr.ro címre.

 hirdetmények 
SzRÚ