Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ
Szövetség Románia Újjáépítéséért - URR
 Itt az én honlapom! Itt az én honlapom! 
 A kedvenc oldalam! A kedvenc oldalam! 
 Intră pe forum!

Bezárva: 31.12.2004
  Nyitólap     Sajtóközlemények      Sajtóvisszhang      Sajtótájékoztatók 

Language
Română  Magyar  English
...itt!
Állásfoglalás:
Mi lesz az utca gyerekeivel?

Szervezetek:
Sânicoară

Szabályzat
Sajtóközlemények
Mamaiai találkozója
Pártprogram
Transindex -
SzRÚ dialógus
Kiáltvány
Pártdoktrína
 Hangulatjelzés 
MINDENKI SZÁMÍT NÉLKÜLED NEM LEHET SEMMIT MEGVÁLTOZTATNI
Hírek@SzRÚ
e-mailben szeretném megkapni
Sajtóközlemények
2004  
01 02 03 04 05 06
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
 Beszámolók
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
2002 Pénzügyi
07 08 09 10 11 12
Keresés
Google

2003.09.30

Közpénzek, magánköltségek, sötét érdekek


A Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ véleménye az, hogy a Román Akadémiai Társaság felmérése a reklámokra fordított közpénzek elköltésének módjáról azt bizonyítja, hogy a közpénzek kezelése nem történik hatékony módon, és teljesen semmibe veszi az adófizetők érdekeit. Elfogadhatatlannak tekintjük ugyanakkor azt, hogy több minisztérium és közintézmény, a Közigazgatás Minisztériumával és néhány szektor polgármesteri hivatalával az élen nem vesznek annyi fáradságot, hogy nyilvánossá tegyék ezeket a közinformációkat.


Erkölcstelennek minősül az, hogy a hatalmas reklámköltségekkel rendelkező állami vállalatok, mint például az Állami Vasúttársaság (CFR) megtagadják, hogy a szóban forgó adatokat nyilvánossá tegyék, a törvénynek egy hibájával spekulálva. Ezért, a Szövetség Románia Újjáépítéséért támogatja a Román Akadémiai Társaság (SAR) javaslatát a törvény olyan jellegű módosítására vonatkozóan, hogy a közpénzek bármilyen irányban történő elköltése közérdeknek minősüljön. Hasonlóképpen, támogatjuk azt az ötletet is, hogy a közpénzekből való költekezés nyilvános legyen akkor is, ha valamilyen kereskedelmi viszony részét képezik.


A Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ véleménye az, hogy a közintézményeknek és az állami vállalatoknak kötelességük lenne az említett költségekre vonatkozó adatok nyilvánossá tétele mellett hasznosságukat motiválni és hatékonyságukat is bebizonyítani. Jelenleg hatalmas összegeket költenek el a minisztériumok pénzéből a különböző médiakampányokra, amelyek semmivel nem válnak az állampolgár javára, nem lévén mások, mint álcázott választási propagandák.

 


Cosmin Alexandru, Elnök
Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚÖtleteid, megjegyzéseid, kívánságaid vannak ezzel az oldallal kapcsolatban?
Küldd el őket a webmaster@urr.ro címre.

 hirdetmények 
SzRÚ