Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ
Szövetség Románia Újjáépítéséért - URR
 Itt az én honlapom! Itt az én honlapom! 
 A kedvenc oldalam! A kedvenc oldalam! 
 Intră pe forum!

Bezárva: 31.12.2004
  Nyitólap     Sajtóközlemények      Sajtóvisszhang      Sajtótájékoztatók 

Language
Română  Magyar  English
...itt!
Állásfoglalás:
Mi lesz az utca gyerekeivel?

Szervezetek:
Sânicoară

Szabályzat
Sajtóközlemények
Mamaiai találkozója
Pártprogram
Transindex -
SzRÚ dialógus
Kiáltvány
Pártdoktrína
 Hangulatjelzés 
MINDENKI SZÁMÍT NÉLKÜLED NEM LEHET SEMMIT MEGVÁLTOZTATNI
Hírek@SzRÚ
e-mailben szeretném megkapni
Sajtóközlemények
2004  
01 02 03 04 05 06
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
 Beszámolók
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
2002 Pénzügyi
07 08 09 10 11 12
Keresés
Google

2003.10.31

Egy korrekt választási rendszerért

 

A Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ támogatja a "Pro Demokrácia Egyesület" és a "Cartel Alfa" javaslatát a kiegyenlített, uninominális szavazatot illetően, amely biztosítja a pártok arányos képviseletét. A kormánypárt javaslatai felelőtleneknek tűnnek nekünk; időről időre a tiszta uninominális szavazat mellett foglalnak állást; ez a mandátumok több mint 60%-át jelentené egy olyan pártnak, amelyre a választóknak mintegy 40%-a adta szavazatát, megsemmisítve a pártok közötti, amúgy is bizonytalan egyensúlyt. Támogatjuk az Állandó Választói Hatóság függetlenségét, amely az egyetlen olyan hatóság, amely egy korrekt választási folyamatot biztosíthat.

 

Hasonlóképpen, felelőtlennek és veszélyesnek tűnik, hogy a választási reform tervezetének kidolgozásával megbízott parlamenti bizottság nemcsak nem teljesítette ezt a feladatot a kitűzött szeptember 30-i határidőig, hanem egyetlen ülést sem tartott. Nagyon jól tudjuk, hogy tevékenységüknek szünetelése nemcsak a parlamenteri közönynek vagy a lógásoknak tulajdonítható. Mindez feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a választásokig egy jól kiszámított időhiányba lehessen kerülni, hogy ilyenképpen sürgősségi rezsimben lehessen elfogadtatni bármilyen törvénytervezetet, amely megfelel a kormánypártnak, megvetve a civil társadalmat.

 

Támogatjuk a szenátorok és képviselők számának nagyarányú csökkentését. Ez nem nehezítené meg, sőt hatékonyabbá tenné a törvényhozás folyamatát, ugyanis a parlamenterek, számuk lecsökkenésével kénytelenek lennének több felelősségérzetet tanúsítani. A jelenlegi parlamentben, a lógás mellett, amely már szokássá vált, számos olyan parlamenter létezik, akiknek semminemű tevékenységük nincs, azon kívül, hogy időnként a csoportvezető jelére felemelik kezüket. Mi több, a törvényhozás szerve elsőként szegi meg a törvényeket, ugyanis az "elfoglalt" parlamenterek szokása, hogy közvetítők által szavazzanak, jól megállapodott hagyománnyá vált.

 

Ezért, kérjük a Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ összes tagjait és szimpatizánsait, hogy vegyenek részt a hétfőn, november 3-án 13 órakor tartandó gyűlésen, amelyet a "Pro Demokrácia Egyesület" és a "Cartel Alfa" szervez a Parlament előtt, hogy élő szóval elmondhassák a parlamentereknek panaszainkat, amelyek nem kapnak helyet túltelített határidőnaplóikban.


Cosmin Alexandru, Elnök
Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚÖtleteid, megjegyzéseid, kívánságaid vannak ezzel az oldallal kapcsolatban?
Küldd el őket a webmaster@urr.ro címre.

 hirdetmények 
SzRÚ