Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină     Electorale Generale | Locale ]     Întâlniri/Conferințe      Program      Plan      Campanii   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC

 

Fii alătURRi de noi!
Pentru dreptul de a alege
5 NOIEMBRIE 2003

Sprijin pentru
Legea tichetelor de creșă

 

Reprezentante ale URR au organizat o întâlnire cu doamna Monica Tatoiu, în scopul analizării unui proiect de lege inițiat de domnia sa și un grup de colaboratori. Acest proiect referitor la introducerea tichetelor de creșă va fi promovat de Uniunea pentru Reconstrucția României - URR, deoarece considerăm că punerea lui în practică ar aduce beneficii reale societății românești.


Proiectul de lege oferă mamelor care doresc să se reîntoarcă la serviciu după naștere posibilitatea de a beneficia de un ajutor lunar din partea angajatorului sub forma tichetelor de creșă, în valoare de 3 milioane de lei. Contravaloarea acestor tichete de creșă este deductibilă la calculul impozitului pe profit - în cazul angajatorului și scutită de plata impozitului pe venitul salarial, pentru salariatul beneficiar. Tichetele de creșă sunt distribuite lunar angajatului și pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la creșa unde este înscris copilul salariatului.


În acest fel, mamele nu vor pierde legătura cu mediul profesional și vor putea evita riscul de a-și pierde poziția, în timp ce angajatorii nu vor fi nevoiți să reinvestească și să pregăteasca alte persoane, să consume timp și resurse suplimentare pentru reintegrarea mamelor dupa terminarea celor doi ani de concediu de maternitate. Nu în ultimul rând, prin implementarea acestei legi va crește și calitatea serviciilor oferite de creșele din România, creându-se, în timp, o piață competitivă în domeniu.


Cu cât mai amplă va fi dezbaterea publică pe care dorim să o creăm în jurul acestui proiect, cu atât îmbunătățirea lui va fi mai profundă, în așa fel încît el să reprezinte cât mai bine interesele beneficiarilor direcți și să realizeze un bun echilibru între interesele tuturor celor implicați. Nu trebuie să uităm faptul că într-un proiect de lege fiecare virgulă trebuie cântărită atent.


Pentru început, URR propune ca:
- pe lângă creșe, cu aceste tichete să poată fi plătite și persoane fizice autorizate.
- să fie introdusă posibilitatea de a trece la indemnizația de 85%, în cazurile în care, independent de dorința mamei, angajatorul nu-i mai poate asigura încasarea tichetelor de creșă.
- să fie eliminată explicit posibilitatea ca unele instituții bugetare să poată acorda aceste tichete și altele nu, în funcție de cât de "plăcute" sunt ele executivului.

 

Date suplimentare și detalii despre proiectul "Tichete de creșă" le puteți găsi accesând site-ul www.tichetedecresa.ro

 
NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR