Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină     Electorale Generale | Locale ]     Întâlniri/Conferințe      Program      Plan      Campanii   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC
 
 

MARTIE 2004

Carte pentru Basarabia

 

Donează cărți în limba română pentru
copiii satelor basarabene

 

 

 

FRAȚILOR,

 

fac acest apel către Dumneavoastră, românii din Țară, cu rugămintea să susțineți inițiativa lansată de URR de a colecta carte românească pentru bibliotecile școlare din satele basarabene.

 

De-a lungul celor cincisprezece ani de liberalizare a frontierei pe Prut am beneficiat de nenumărate donații de cărți, colectate de partide politice și ONG-uri, de persoane particulare și instituții culturale. Dar foamea de carte este în continuare enormă. Eu sunt în permanență prin satele noastre din stânga Prutului. Merg prin școli și știu cât de puține cărți românești au ajuns acolo. În continuare predomină cărți în limba rusă și cu alfabet rusesc moștenite din perioada sovietică, majoritatea fiind și de o calitate îndoielnică. Așa stând lucrurile, este nevoie de o puterrnică infuzie de cultură și spiritualiate românească, pentru a pătrunde și în cele mai îndepărtate cătune.

 

Fiecare român din Țară poate contribui la acest efort colectiv de sprijinire a copiilor și tinerilor basarabeni cu câteva cărți din propria bibliotecă sau procurate la librării și anticariate.

 

Eu însumi sunt un vechi și înrăit biblioman. Cunosc bine principalele librării și anticariate de la București. De fiece dată când ajung în Capitală le trec pragul și mă scufund în universul fascinant al cărții.

Cine dintre frații noștri din Țară n-ar putea să dea, să zicem, 10.000 de lei pentru orice carte de valoare din anticariatele din Pasajul Universității? Foarte puțini.

 

Aici la Chișinau avem și o organizație de tineret care se numește NOUA GENERAȚIE. Sunt liceenii și studenții de elită, angajați în lupta pentru românism și democrație. În biroul meu am o biblioteca care le stă la dispoziție. În fiecare zi de miercuri, când au loc ședințele Noii Generații, în calitatea mea de bibliotecar voluntar, ofer cărțile din biblioteca mea.

 

Mi-ar placea mult să știu că în Țară s-ar găsi oameni inimoși care să meargă împreună cu mine pe la librăriile și anticariatele din București ca să facem plinul pentru biblioteca de pe strada Nicolae Iorga 5, unde se află sediul nostru din Chișinău.

 

Așadar, carte pentru Basarabia, fraților!

 

Să fim români adevărați în faptă, fiecare cu puținul pe care poate să îl aducă pentru prosperarea neamului nostru, oriunde s-ar afla.

 

Cu dragoste românească,

Iurie Roșca, unul care nu obosește să trăiască fericirea de a fi român.


 

Comunicat de presă
Îi așteptăm pe toți cei care știu că au unele cărți dispensabile și sunt dispuși să le cedeze altor români pentru care ele sunt indispensabile, să le aducă sau să le trimită prin poștă la sediul central al URR,
Bd. Lascăr Catargiu nr. 27, et. 3, ap. 11, București
sau, direct la sediul PPCD din Republica Moldova:
Str. Nicolae Iorga nr. 5, Chișinău, 2009.

 

 NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR