Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină     Electorale Generale | Locale ]     Întâlniri/Conferințe      Program      Plan      Campanii   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC
Alegerile Locale 2004

 

Discursul lui Mihail Burtea

[la lansarea candidaților URR Craiova pentru Alegerile Locale din iunie 2004]

 

 

Numele meu este Mihai Burtea. Sunt craiovean, am 42 de ani, de profesie inginer mecanic.

 

Scoala am urmat-o la Liceul Carol I (fost Nicolae Balcescu), timp de 12 ani.

Dupa Liceu am urmat cursurile Facultatii de Mecanica din Craiova. Singura perioada in care am fost plecat din orasul nostru au fost anii de stagiatura petrecuti la Ramnicu-Valcea.

 

Am revenit in Craiova si am lucrat in domeniul proiectarii timp de 7 ani, la MAT SA.

 

Din 1997 lucrez in domeniul privat. Pregatirea profesionala am completat-o in domeniul managementului, urmand mai multe cursuri Codecs, obtinand certificat si diploma in domeniu, cu recunoastere internationala, eliberate de Open University Bussines School, Londra, Marea Britanie.

 

Sunt casatorit, sotia este doctor in economie, lucreaza la Banc-Post Craiova.

Avem 2 copii, de 4 si 7 ani.

 

In continuare doresc sa abordez o problema pe care stiu ca o resimtim cu totii, problema legata de imaginea orasului nostru, in fata investitorilor, atat romani cat si straini.

 

Fiind craiovean si iubindu-mi orasul, nu pot sa accept mult prea putinele investitii care se fac in Craiova, fata de alte orase ale tarii. Aceasta stare de lucruri va conduce in timp la pierderea multor oportunitati, care ar schimba in bine fata orasului nostru, dar si viata multor craioveni.

 

Totul se datoreaza in exclusivitate fostilor si actualilor consilieri si primari, modului in care acestia au inteles necesitatea investitiilor, precum si modalitatile de atragere a acestora.

 

Suspiciunile, egoismul si chiar rautatea existenta de-a lungul timpului, intre reprezentantii partidelor care s-au tot aflat in Consiliul Local Craiova, sau la conducerea Primariei, au condus la pierderea multor investitii si crearea faimei orasului Craiova, de zona cu probleme in privinta investitiilor.

 

Azi urmarim poate, cu putina invidie, dezvoltarea unor orase ca Timisoara, Arad, Bacau, Pitesti etc.

 

Dar cine poate uita faptul ca birocratia si interesele oculte au anulat construirea unei fabrici de catre concernul Coca-Cola in orasul nostru, si astfel s-au pierdut, pe langa locurile de munca si alte oportunitati colaterale, si increderea altor mari companii, care au ales alte zone de desfasurare a activitatii lor.

 

Reamintesc si problema societatilor de salubrizare Saubermacher (Austria) si RWE (Germnia), cu care nu s-a gasit posibilitatea de colaborare, si astazi curatenia realizata de Regia de Salubritate si firma din Timisoara este cea pe care o vedem si simtim in tot orasul.

 

Ce sa mai spunem de stadiul lucrarilor la Sala Polivalenta. De ce nu se definitiveaza lucrarile?

 

Chiar autoritatile locale nu au gasit in atatia ani solutii pentru terminarea constructiei cu toate promisiunile facute de-a lungul timpului.

 

Cum este posibil ca un oras de talia Craiovei, capitala Olteniei sa aiba sala de sport amenajata in fostul service RAT si cu dimensiunile pe care le cunoastem. Nu cumva lipsa unei sali adecvate reprezinta explicatia caderii sporturilor de echipa?

 

Sa ne aducem aminte de rezultatele si evenimentele sportive cand handbalul, voleiul si chiar basketul ne aduceau mari satisfactii sportive.

 

Imi aduc aminte, ca multi dintre craioveni, de momentele de destindere petrecute pe malul Lacului Craiovita. Ce este acum? O zona mlastinoasa, care in fiecare vara devine un focar de infectie pentru paretea de vest a orasului.

 

Posibilitatile reduse de petrecere a timpului liber sunt in viziunea noastra inca o problema care trebuie rezolvata. Cred ca posibilitatea construirii unui parc permanent de distractii in orasul nostru, ar bucura cetatenii Craiovei.

 

Insa multe probleme legate de investitii, se datoreaza faptului ca exista in permanenta si in numar mare, litigii legate de proprietatea asupra terenuilor.

 

Se cunosc bine si presa a semnalat de multe ori problemele de legalitate asupra terenurilor existente intre primarie si prefectura.

 

Suntem in situatia de a nu cunoaste exact delimitatarea teritoriului orasului Craiova, deoarece pe langa incompetenta celor care trebuie sa rezolve aceasta hilara situatie, exista in mod clara si interese obscure care conduc la o speculare a terenurilor.

 

Cum poate un investitor sa construiasca ceva, daca nu stie exact cui apartine terenul, sau se ajunge in situatia deja existenta in care se construieste mai intai, cu girul primariei Craiova, si apoi incep litigiile cu localitatile invecinate (cazul Metro, zonele Daewoo, Aeroport).

 

Consider ca transformarea Craiovei intr-un oras cu adevarat european, nu se poate realiza decat prin schimbarea radicala a mentalitatilor de pana acum. Acest lucru nu se poate face insa cu aceiasi oameni, cu mici cosmetizari de imagine, sau prin incercarile de intinerire a garniturilor partidelor, care nu se pot desprinde de mentalitatile celor care i-au format conform proverbului cine se naste din pisica tot soareci mananca.

 

Uniunea pentru Reconstructia Romaniei - URR propune cetatenilor Craiovei oameni tineri, bine pregatiti profesional, oameni care nu sunt datori nimanui, nesantajabili, cu mentalitate de invingatori si care doresc sa schimbe in bine fata Craiovei.

 

In final va chem ca impreuna sa europenizam Craiova.

 

Multumesc.

 

 

 

Mihail Burtea

Candidat la Consiliul Local Craiova

Președinte, CDJ Dolj
Uniunea pentru Reconstrucția României - URR

 

 

 NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR