Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC

Data: 09.10.2002

COMUNICAT DE PRESĂ

PSD poate transforma reorganizarea administrativă într-o împărțire a României
în sfere de influență a "baronilor" partidului.


URR avertizează că modificarea structurii administrative a României se poate transforma într-o împărțire a teritoriului în funcție de interesele economice ale conducerilor centrale și locale ale PSD.


Discutarea acestui subiect înaintea rezolvării gravelor probleme legate de corupția totală a unor structuri administrative patronate de fruntași PSD poate genera legiferarea influenței neîngrădite și nefaste a acestora. Vor fi în discuție nu cele 8 regiuni de dezvoltare, ci regiunea Oprișan, regiunea Mischie, regiunea Tarău, regiunea Iacubov și, din păcate, multe altele.


Înaintea implicării întregii societăți în dezbaterea chestiunii regionalizării, care este o cerință pentru integrarea în Uniunea Europeană, secretarul de stat Mihai David a anunțat deja că numărul regiunilor va fi de opt, precum cel al regiunilor de dezvoltare economică, dar că structura acestor regiuni poate fi modificată în ceea ce privește județele care le vor compune. Împărțirea teritoriului în cele opt regiuni de dezvoltare economică nu și-a dovedit până în prezent eficiența, în ciuda programelor care au fost discutate și cu reprezentanții Uniunii Europene.


Înțelegem reticența miniștrilor guvernului Năstase la schimbare, dar atragem atenția că atât numărul, cât și componența actualelor regiuni nu reprezintă nici pe departe soluția optimă.
Dacă discutăm în mod real despre oportunități de dezvoltare regională și nu doar de sifonat banii Comisiei Europene, atunci există prea puține elemente comune între Bihor și Bistrița-Năsăud (regiunea 6), Vaslui și Suceava (regiunea 1), Argeș și Ialomița (regiunea 3) sau ce să mai vorbim de Buzău și Constanța (regiunea 2).


Dezbaterea lansată pentru întreaga societate civilă trebuie să se refere la toate elementele care vor defini această decizie, respectând criterii care nu țin numai de interesele financiare și politice ale partidului aflat temporar la putere.


 

Cosmin Alexandru

Președinte, Uniunea pentru Reconstrucția României - URRNetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR