Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC

Data: 05.11.2002

Scrisoare deschisă adresată domnului Adrian Năstase
la 666 de zile de guvernare

Domnule Năstase,

 

În paralel cu lansarea topului celor mai bogați 100 de români de către revista Capital, guvernul pe care îl conduceți ar trebui să lanseze, după 666 de zile de guvernare, topul celor mai săraci 22 de milioane de români.

 

Alte pretenții nu puteți emite, odată ce principala dvs. preocupare este cum să luați românilor și ceea ce le-a mai rămas. Vă arogați, încet dar sigur, majoritatea surselor de venit extrabugetare, transformând Guvernul României în proprietarul discreționar al sumelor de bani pe care românii le plătesc cu orice ocazie.

 

Fie că e vorba de Registrul Comerțului, naționalizat de către Ministerul Justiției, fie că e vorba de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, adjudecată de către Ministerul Sănătății, fie că e vorba de șpaga plină de tupeu, aspirată direct de consilierii miniștrilor dvs. pentru resuscitarea unei bănci private, guvernul condus de dumneavoastră tinde să acapareze pentru consumul propriu tot ce mișcă.

 

Când nu puteți înghiți banii instituțiilor, cum e cazul universităților - care nu prea îi produc - atunci pofta domnitorului ce vă considerați este ostoită de funcții - printr-o nouă propunere legislativă, Ministerul Educației și Cercetării vrea să numească rectorii tuturor universităților din țară.

 

Când nici funcții nu mai sunt de luat cu arcanul, mărinimosul conducător pe care îl întruchipați se mulțumește și cu gesturi simbolice, dar sincere și entuziaste, prezentate pe larg la telejurnal - "luni, 4 noiembrie, domnul Adrian Năstase a primit, într-un cadru festiv, în semn de profundă recunoștință și aleasă prețuire, titlul de cetățean de onoare al orașului Mizil." Ovații, aplauze prelungite!

 

Faptul că PSD a acaparat, în timpul scurs de la ultimele alegeri, mai mulți primari decât a câștigat, iar dumneavoastră, singur, acoperiți un spațiu mediatic egal cu cel al tuturor celorlalți lideri politici la un loc, reprezintă realități care situează România în afara Europei mult mai clar decât deschiderea și închiderea simultană a tuturor capitolelor de negociere cu UE, NATO sau orice altă organizație de state civilizate.

 

Ciocoismul politic a la Adrian Năstase este deja marcă înregistrată cu antetul inconfundabil "Fabricat zilnic numai și numai în România" și el nu va fi probabil afectat de deconspirarea consilierilor ministeriali implicați în afaceri, căci de regulă, pesedist la pesedist nu-și încurcă socotelile.

 

Excepția o fac doar cei mai de seama doi pesediști - dumneavoastră și Ion Iliescu - care vă încurcați reciproc socotelile cu marota anticipatelor, dând emoții atât colegilor de partid, nesiguri de legăturile individuale cu păpușarii-șefi, cât și multor membri ai partidelor de “opoziție”, care nu știu exact cât vor mai trebui să mimeze "ciocu' mare".

 

Pe cât de trist, pe atât de adevărat, scena politică românească este într-o profundă criză de idei, de personalități și mai ales de principii. Din momentul în care guvernanții părăsesc sala negocierilor cu instituțiile politice europene sau cu cele financiare internaționale, grotescul redevine firesc, maneaua politică înlocuiește simfonia și românii sunt din nou conservați sistematic într-un corp amorf de asistați.

 

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR ia atitudine față de felul în care înțelegeți să compromiteți ideea de democrație în România, de felul în care încurajați și controlați monopolul absolut al partidului-stat care privează românii obișnuiți de orice șansă de dezvoltare autonomă și durabilă.

 

Cosmin Alexandru, Președinte
Uniunea pentru Reconstrucția României - URRNetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR