Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC

Data: 02.03.2003

Revizuire parțială și insuficientă

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR consideră că actualele propuneri pentru revizuirea Constituției reprezintă o jumătate de pas înainte, mai ales ținând cont de dificultatea adoptării lor. Sunt jumătățile de reformă care mai mult creează confuzie decât clarifică, cu care ne-a obișnuit până acum PSD.

 

Astfel, în noua Constituție va rămâne prevederea demagogică a învățământului de stat gratuit, nepotrivită pentru nivelul universitar și care oricum este încălcată în practică în toate universitățile de stat, ridiculizând legea fundamentala a țării în chiar institutiile care pregătesc oamenii ce o vor apăra și administra.


Limitarea imunității parlamentare este aproape inutilă, dacă percheziția și arestarea membrilor Parlamentuluilor vor fi la fel de greu de obținut.


De asemenea, limitarea practicii dezastruoase a ordonanțelor de urgentă este parțială, ceea ce va permite Executivului să continue, la rândul lui, să neglijeze Parlamentul.


Nediferențierea atribuțiilor între Camera Deputaților și Senat înseamnă fie că se va renunța la votul uninominal la Senat - de care s-a făcut atâta caz - fie că Parlamentul va fi, în continuare, complet nefuncțional. Ambele variante denotă aceeași lipsă acută de înțelegere a mecanismelor de funcționare a unei societăți moderne, din partea celor care au gestionat revizuirea Constituției. Iar refuzul majorității PSD de a stopa migrația parlamentară, prin retragerea mandatului celor care își abandonează partidul, va menține instabilitatea și imoralitatea scenei politice actuale din România.

 

 

Cosmin Alexandru, Președinte
Uniunea pentru Reconstrucția României - URR

 NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR