Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC

Data: 21.03.2003

Guvernul fură și de la mame


Uniunea pentru Reconstrucția României - URR consideră imorală decizia guvernului de a anula plata indemnizației pentru mamele care, conform prevederilor anterioare, contribuiseră cel puțin 6 luni la fondul de asigurări sociale. A suspenda unilateral executarea acestor contracte, deși mamele în cauză au plătit deja contribuțiile, contravine și legilor și bunului simț.

 

În plus, limitarea indemnizației pentru îngrijirea copilului la 85 % din salariul mediu net înseamnă a egaliza veniturile chiar mai brutal decît în timpul comunismului. Această măsură este mai dură și decît aberanta impozitare cu 80% propusă de președintele Iliescu: o femeie cu un salariu foarte mare poate contribui timp de zeci de ani la asigurările sociale cu oricâte milioane pe lună, ea va primi timp de doi ani exact aceeași sumă ca o altă femeie care contribuie de zece ori mai puțin decît ea.

 

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR consideră că guvernul Adrian Năstase face o mare greșeală lasând pe dinafara sistemului de asigurări femeile din mediul rural, în general neintegrând satul în sistemul civilizației moderne. Decalajul dintre sat și oraș s-a adâncit în ultimii 13 ani, în loc să scadă, dar reducerea lui nu poate fi făcută de un partid al stagnării cum este PSD, care a început anii 90 prin a fărâmița drastic proprietatea și care a menținut intenționat agricultura în stadiul plugului tras de cai, pentru a împiedica dezvoltarea la sat a unor forțe sociale care să-și dorească un altfel de partid și un altfel de politică.

 

Cosmin Alexandru, Președinte
Uniunea pentru Reconstrucția României - URR

 NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR