Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC

Data: 25.03.2003

Pachetul Anticorupție, mort înainte de naștere


Uniunea pentru Reconstrucția României - URR consideră că PSD tratează cu neseriozitate moțiunea de cenzură care vizează Pachetul Anticorupție, amânând dezbaterile pentru săptămâna viitoare și acordându-le spațiul unei după-amieze. Nu numai că PSD nu e de acord cu transmiterea dezbaterilor în direct, ceea ce ar fi normal pentru un subiect atât de important, dar prin programarea la o oră foarte târzie se anulează și posibilitatea reflectării pe larg a dezbaterilor în presă.

 

Intenția PSD de a minimaliza importanța moțiunii de cenzură și de a prezenta un eventual succes al ei ca un succes al celor care se opun luptei împotriva corupției ascunde carențele grave ale Pachetului legislativ. URR consideră că această legislație incoerentă și incompletă mai degrabă va oferi un alibi legal corupției, decât o va combate. Acest fapt e confirmat și de crearea unui grup de monitorizare a aplicării Pachetului Anticorupție în PSD, prin care partidul de guvernământ încearcă să limiteze efectele noilor legi asupra propriilor demnitari.

 

Sub "stindardul măreț" al luptei împotriva corupției, sub care parlamentarii PSD vor onora cererea imperativă a partidului de a vota "pe linie", nu se ascunde de fapt decât frica de a pierde protecția guvernului. Demnitarii PSD au nevoie de aripa protectoare a guvernului, indiferent de legislația pe care se văd siliți să o adopte, chiar dacă aceasta îi va obliga să-și mai cosmetizeze un pic afacerile profitabile cu statul. Pentru că, atâta timp cât regimul Năstase rămâne la putere, orice legislație anticorupție e doar literă moartă.

 

Cosmin Alexandru, Președinte
Uniunea pentru Reconstrucția României - URR

 NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR