Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC

Data: 26.03.2003

Bani contra voturi

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR protestează împotriva modului în care partidul de guvernământ folosește fondurile alocate minorităților naționale ca instrument de șantaj, pentru a obține sprijinul lor necondiționat în Parlament. Reprezentanții minorităților în Parlament ar trebui să aibă libertatea de a se ocupa de problemele culturale ale celor pe care îi reprezintă, și nu să fie o masă de manevră prin care PSD își asigură majoritatea parlamentară, față de posibilitatea ruperii pactului cu UDMR.

 

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR consideră că subvențiile destinate minorităților naționale ar trebui acordate în principal pe bază de proiecte, în mod transparent și pe criterii clare. Este absurd ca aceste fonduri să meargă doar spre organizațiile care reușesc să trimită un reprezentant în Parlament, adică cele care reușesc să adune un anumit număr de semnături. Din cauza acestui sistem vicios, cei 262 de ruteni care există în România au reușit să trimită un reprezentant în Parlament și să obțină, în consecință, o subvenție de câteva miliarde de lei.

 

Această condiționare dintre activitatea politică a reprezentanților minorităților și activitatea culturală a organizațiilor respective este dăunătoare atât Parlamentului, cât și proiectelor minorităților. Banii obținuți în schimbul sprijinului parlamentar se duc, adesea, în direcții obscure, în nici un caz către proiecte ale organizațiilor minorităților, ceea ce explică și refuzul multor lideri ai minorităților de a introduce un sistem de subvenționare transparent și judicios.

 

 

Cosmin Alexandru, Președinte
Uniunea pentru Reconstrucția României - URR

 NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR