Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC

Data: 22.04.2003

Unii mai egali ca alții

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR consideră inadmisibilă încercarea procurorului general al PNA de a intimida mass-media. Acuzația de corupție pe care acesta a aruncat-o asupra presei în general, fără a da nume și fără a prezenta probe, este nedreaptă și imorală, cu atât mai mult pentru un procuror a cărui meserie este de a acuza doar atunci când poate dovedi o vinovăție.

 

Considerăm cu atât mai gravă tentativa procurorului general de a arunca problema corupției din România asupra ziariștilor cu cât aceștia au prezentat de-a lungul timpului numeroase cazuri de corupție, foarte reale și bine documentate, cărora procurorii nu le-au dat curs. Considerăm josnică atitudinea procurorului general care a declarat că știe cazuri concrete de ziariști corupți, dar în același timp i-a "liniștit" asigurându-i că nu va trimite nici un ziarist în judecată. Pentru această încercare de intimidare, solicităm demisia imediată a domnului Amariei.

 

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR constată grave disfuncțiuni în activitatea procurorilor, de la activitatea vădit partizană a PNA, până la celebrele recursuri în anulare ale procurului general al României, care atacă de-a valma autoritatea deciziilor judecătorești în favoarea unor interese dintre cele mai suspecte. Aceeași atitudine nefastă de desconsiderare a legii și a judecătorilor a fost manifestată de adjunctul procurorului general al Parchetului Curții Supreme de Justiție, Despina Mihai, care a declarat că "nu înțelege" hotărârea Curții de Apel București prin care Parchetul era obligat să facă publice informații privind activitatea de urmărire a unor persoane.

 

 

Cosmin Alexandru, Președinte
Uniunea pentru Reconstrucția României - URR

 NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR