Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC

Data: 15.05.2003

O nouă abordare politică a relațiilor
cu minoritatea maghiară

 

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR a lansat joi, 15 mai, într-o conferință de presă, propunerile privind intrarea în normalitate a relațiilor dintre majoritate și minoritatea maghiară. Acestea pleacă de la ideea că nu ne putem atinge obiectivele economice și sociale comune decât într-o societate care a depășit etapa divizărilor și rivalităților etnice.

 

Considerăm că naționalismul trebuie să-și piardă rolul esențial pe care îl are în politica românească. Crearea bunăstării, a unei societăți mai civilizate și propice dezvoltării fiecărei persoane presupune renunțarea la orice tip de demagogie, inclusiv la cea naționalistă, și soluționarea pragmatică a oricărei probleme.

 

Ca atare, considerăm că e necesară, pe lângă susținerea declarativă a tuturor principiilor și valorilor europene referitoare la minoritățile naționale, propunerea de soluții concrete la problemele concrete cu care se confruntă minoritatea maghiară, soluții care să conducă la o conviețuire mai bună.

 

Printre aceste soluții se numără: înființarea unei Universități Maghiare de stat, realizarea autostrăzii Oradea - Cluj-Napoca - Târgu-Mureș - Brașov - București - Constanța, descentralizarea administrativă și creșterea semnificativă a taxelor și impozitelor care rămân pe plan local (minim 50%), accesul egal în orice instituție a statului - inclusiv în cele militarizate - indiferent de originea etnică, eliminarea discriminării investitorilor străini, în special a celor maghiari, alocarea de fonduri către ONG-urile care au ca obiect de activitate promovarea culturii fiecărei minorități, îmbunătățirea substanțială a procesului de educație, în special a materiilor precum Istoria și Educația Civică, astfel încât el să contribuie la mai buna înțelegere reciprocă.

 

Ca semn al deschiderii și transparenței URR și a noii abordări pe care o propunem, începând de astăzi va putea fi accesat site-ul URR și în limba maghiară, la www.urr.ro/hu.

 

 

Cosmin Alexandru, Președinte
Uniunea pentru Reconstrucția României - URR

 NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR