Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC

Data: 22.05.2003

Guvernul poate controla mass-media prin datorii

 

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR consideră că datoriile firmelor de stat sau private către bugetul de stat, care ajung însumate la câteva miliarde de dolari, constituie o cauză importantă a disfuncționalităților din România. Pe lângă înlesnirile acordate arbitrar și executările silite anemice pe care le practică guvernul în general, o mare problemă pentru societatea românească sunt datoriile consistente ale mai multor firme din mass-media.

 

Înlesnirile acordate acestor firme pun sub semnul întrebării echidistanța și capacitatea instituțiilor de presă respective de a critica guvernul în deplină libertate, așa cum ar trebui s-o facă. De asemenea, publicitatea consistentă pe care și-o fac unele ministere sau regii de stat este de multe ori suspectă. Ea nu implică neapărat dependența publicației respective, dar constituie oricând un potențial mijloc de șantaj sau cointeresare. Publicitatea ministerelor este profund anormală mai ales deoarece înseamnă cheltuirea banului public fără un rost bine definit, în afară de cel al propagandei PSD. Culmea aberației o reprezintă reclamele Ministerului Transporturilor, care arată doar noul tip de locomotivă și oferă informația senzațională că se pot face rezervări și se pot cere informații de la gară. La fel de absurde au fost și reclamele Ministerului Turismului referitoare la privatizare, informație care interesează un număr infim de potențiali clienți.

 

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR consideră că datoriile față de bugetul de stat trebuie executate mai eficient decât până acum și în mod nepărtinitor, și că nu trebuie acordate înlesniri decât în cazuri excepționale, în regim de totală transparență și doar cu acordul Parlamentului. Colectarea și redistribuirea banilor publici este o problemă de larg interes, la a cărei intrare în normalitate trebuie să contribuim cu toții. Este inadmisibil comportamentul arbitrar al guvernului atît în colectarea cât și în alocarea resurselor pe care cu toții le generăm.

 

 

 

Cosmin Alexandru, Președinte
Uniunea pentru Reconstrucția României - URR

 NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR