Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC

Data: 29.05.2003

Declararea averilor PSD, între aroganță și frică

 

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR consideră degradant modul în care guvernanții îi tratează pe cetățenii români, asemeni părinților ce nu cumpără o jucărie copiilor decât dacă aceștia plâng suficient de mult. Sperăm că românii vor respinge încercările PSD de a-i transforma într-un popor de cerșetori, atât în privința drepturile lor politice, cât și în ceea ce privește mijloacele de trai.

 

Nu putem crede într-o guvernare care pleacă de la principiul "Încercarea moarte n-are", mai ales atunci când încercarea are ca obiectiv prostirea cetățenilor. Este complet cinic modul în care PSD a încercat să evite declararea averilor demnitarilor, cedând acum doar în urma protestelor puternice ale societății și opoziției.

 

Declararea exactă a averilor îi va afecta doar pe cei care n-au făcut efortul minim de a o face pierdută, pe numele familiei sau prin conturi străine, deoarece se cred atât de definitiv instalați la putere încât nimic nu îi poate atinge. Ca atare, Uniunea pentru Reconstrucția Românei - URR consideră cu atât mai descalificantă propunerea răzbunătoare și menită a intimida a parlamentarilor PSD ca această formă de control să fie instituită asupra tuturor cetățenilor, pe modelul "Ilicitului" comunist.

 

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR consideră că cetățenii au dreptul de afla care sunt impozitele pe venituri și avere plătite de demnitari și de familiile acestora, astfel încât declarațiile lor să poată fi confruntate cu realitatea, iar conflictul de interese trebuie să se extindă asupra rudelor demnitarilor până la gradul al IV-lea. Considerăm că demnitarii trebuie obligați să declare colecțiile de artă pe care le dețin, precum și cadourile care depășesc suma de 50 de euro, nu de 300 de euro; de asemenea, reglementarea declarării averilor trebuie să prevadă sancțiuni clare pentru cei care se sustrag.

 

 

Cosmin Alexandru, Președinte
Uniunea pentru Reconstrucția României - URR

 NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR