Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC

Data: 04.06.2003

Infractorii plătiți de guvern

 

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR consideră că guvernul Adrian Năstase ar trebui să-și asume răspunderea pentru delictele grave săvârșite de funcționari aflați în subordinea lui împotriva drepturilor fundamentale ale omului. De asemenea, trebuie să-și asume faptul că bătăile și chiar tortura din închisori și de la Poliție, abuzurile Poliției și procurorilor în instrumentarea cazurilor plasează România, conform estimărilor organizațiilor internaționale de profil, în rândul țărilor africane. Nu în ultimul rând, partidul aflat la guvernare e responsabil pentru toate pierderile, de imagine sau materiale, pe care le atrag procesele pierdute sistematic de România la Strasbourg din cauza abuzurilor comise în România în ultimii ani, ca și din cauza celor foarte multe comise înainte de 1996.

 

Considerăm inadmisibil faptul că guvernul nu ia nici o măsură administrativă împotriva gardienilor sau polițiștilor care comit abuzuri împotriva drepturilor omului, dintre care unele merg până la crimă; chiar și procurorii care comit abuzuri ar trebui sancționați de guvern, deoarece ei sunt acum, împotriva tuturor normelor europene, subordonați Ministerului Justiției. Considerăm rușinos și absurd modul în care guvernanții se prevalează de prezumția de nevinovăție. Orice posibil infractor răspunde în fața Justiției în calitatea lui de cetățean, dar posibilii infractori care au o poziție în subordinea guvernului trebuie să răspundă și administrativ, în virtutea responsabilității pe care o implică poziția lor.

 

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR cere guvernului Năstase o situație exhaustivă a măsurilor luate în toate cazurile de abuzuri comise de gardieni, polițiști sau procurori, inclusiv cele sesizate de presă sau organizații pentru apărarea drepturilor omului. Cerem guvernului să explice public de ce această listă nu conține aproape nimic și de ce tolerează în subordinea lui infractori dovediți.

 

 

Cosmin Alexandru, Președinte
Uniunea pentru Reconstrucția României - URR

 NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR