Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC

Data: 18.06.2003

Remaniere cu aceleași maniere

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR consideră că remanierea guvernului Năstase este, în buna tradiție a guvernării PSD, doar un spectacol mediatic ce ascunde prost interesele partidului. Refuzul premierului de a reduce substanțial nu numai numărul de portofolii, ci și aparatul supraîncărcat al executivului arată clar că schimbarea e doar de formă. Considerăm infantilă soluția transformării a 6 miniștri în miniștri delegați doar pentru a putea prezenta presei un număr mai mic de portofolii, atâta timp cât ei își păstrează toate atributele și tot aparatul.

 

Solicităm ca în termen de o lună noii și vechii miniștri, precum și directorii agențiilor guvernamentale să prezinte public numărul de angajați și structura departamentelor rezultate în urma restructurării, comparativ cu situația de la care au plecat. O reală restructurare a guvernului implică neapărat simplificarea structurii baroce a ministerelor. Trebuie redusă birocrația stufoasă a guvernului, care administrează prost și scump ceea ce trebuie administrat, dar se amestecă bucuroasă, în schimbul unui comision, în domeniile care n-ar trebui să depindă de bunul plac al administrației.

 

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR consideră că restructurarea e cu totul altceva decât centralizarea. E de foarte rău augur subordonarea administrației publice unui ministru de Interne care n-a reușit să limiteze corupția crasă din Poliție și care manifestă tendința alarmantă de a lua în stăpânire și SRI; este inadmisibil ca acest ministru să-și păstreze postul în condițiile în care ofițeri de Poliție conduc rețele mafiote fără să fie sancționați, chiar și după ce cazurile lor apar în presă. De asemenea, noul minister al Controlului nu va putea decât să amplifice corupția pe care fiecare instituție de control în parte n-ar reușit s-o limiteze; în realitate, ea poate fi limitată doar de un sistem democratic de control și echilibrare între diferite puteri și instituții, iar nu prin centralizarea de tip stalinist.

 

 

Cosmin Alexandru, Președinte
Uniunea pentru Reconstrucția României - URR

 NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR