Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC

Data: 09.03.2004

Contraofensiva antieuropeană

 

 

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR consideră că actuala remaniere nu va reuși să sporească eficiența lamentabilă a guvernului Năstase. Înființarea unei cancelarii și a unor noi posturi în guvern se înscrie strălucit în linia măsurilor virtuale prin care guvernul încearcă să dea impresia că îmbunătățește calitatea guvernării și face pașii necesari integrării europene.


"Contraofensiva europeană" a PSD ignoră însă faptul că prioritatea României ar trebui să fie îmbunătățirea funcționării instituțiilor deja existente, nu înmulțirea structurilor care au aceeași atribuție. Indiferent câte structuri guvernamentale vor avea ca obiect de activitate integrarea europeană, aceasta va rămâne doar un deziderat atâta timp cât puterea politică refuză să asigure funcționarea democratică a instituțiilor statului, în special a celor care trebuie să aplice legea.

 

Considerăm că schimbarea ministrului Justiției este inutilă atâta timp cât aceasta nu este sancționată de partid pentru funcționarea lamentabilă a sistemului judiciar. Este inutilă mai ales atâta timp cât doamna Stănoiu nu este obligată de partidul din care face parte să răspundă suspiciunilor întemeiate de corupție care planează asupra ei.

 

Departe de a da un nou avânt integrării europene, PSD dă un brânci hotărât României afară din Europa atunci cînd îl numește pe generalul Talpeș în conducerea guvernului. Este o măsură specifică regimurilor militare din America de Sud, care nici măcar nu își propun să urmărească standardele democrațiilor europene. "Contraofensiva europeană" a PSD este, de fapt, una pur și simplu antieuropeană.

 


 

Cosmin Alexandru, Președinte
Uniunea pentru Reconstrucția României - URR

 NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR