Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC

Data: 23.03.2004

Destui bani publici au fost
deja risipiți

 

 

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR salută decizia guvernului de a nu condiționa privatizarea Petrom de păstrare a unui anumit număr de angajați, și solicită instituționalizarea acestei practici pentru toate privatizările care vor urma în România.


Credem că viziunea asupra sectorului de stat trebuie să se schimbe radical, pînă la privatizarea lui completă. În toți acești ani, societatea româneasca s-a mulțumit cu faptul că unele societăți de stat nu au lucrat în pierdere. Este o viziune complet greșită, căci în aceste societăți s-au făcut investiții imense din banii noștri, ai tuturor, investiții care ar fi trebuit să producă profit la nivelul de productivitate al întregii economii. Economic vorbind, aceste societăți au lucrat în pierdere, datorită corupției și managementului politizat, atunci când au obținut un profit ridicol pentru dimensiunile lor. Ele au fost păstrate ca un domeniu de pradă pentru clientela politică și ca bazine electorale, deoarece personalul lor mult mai numeros decât cel necesar avea de ce să fie recunoscător celor care le ofereau salarii mari degeaba.

 

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR solicită eliminarea practicii acordării de salarii compensatorii; pentru zonele monoindustriale cu șomaj ridicat trebuie găsite alte soluții, punctuale, de dezvoltare economică. De asemenea, solicităm PNA să investigheze serios toate cazurile de căpușare ale companiilor de stat, semnalate de presă în ultimii ani.

 


 

Cosmin Alexandru, Președinte
Uniunea pentru Reconstrucția României - URR

 NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR