Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC

Data: 24.03.2004

Incoerența guvernului produce victime

 

 

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR atrage atenția guvernului Năstase că industria avicolă este pe cale de a da faliment, din cauza politicii lui de tolerare a importurilor de carne de pasăre la prețuri de dumping. Dacă în 2000 prețul mediu la carnea de pasăre importată era de 1117 USD / tonă, în 2003 acesta a ajuns la 510 USD / tonă.


Această prăbușire a prețurilor a provocat deja falimentul unor producători avicoli români și este pe cale să determine un colaps al întregii industrii avicole românești. Deși dispun de tehnologii performante și sunt competitivi economic, producătorii români de carne de pasăre nu mai pot face față dublei subvenționări pe care alte țări o acordă producătorilor de carne de pasăre, una pentru producție și alta pentru export.

 

Dacă strategia economică a guvernului Năstase nu include dezvoltarea agriculturii autohtone și nu dorește protejarea producătorilor autohtoni, atunci corect ar fi fost ca acest guvern să își fi anunțat de la început, din 2000, refuzul de a recurge la măsuri protecționiste. În acest fel producătorii avicoli nu ar mai fi făcut investiții costisitoare care se văd acum destinate falimentului. Urmările politicilor incoerente ale guvernului se răsfrîng nu doar asupra investitorilor, ci și asupra angajaților din avicultură care își vor pierde locul de muncă, precum și asupra industriilor conexe. E vorba, în total, de 70.000 - 75.000 de locuri de muncă periclitate de politica iresponsabilă a guvernului.

 

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR sprijină demersurile producătorilor de carne care se confruntă cu perspectiva falimentului. Nu este drept ca ei să sufere din cauza incoerenței și lipsei de viziune a guvernanților. Solicităm instituirea de urgență a unor măsuri elementare de protecție față de concurența neloială a producătorilor străini subvenționați masiv.

 


 

Cosmin Alexandru, Președinte
Uniunea pentru Reconstrucția României - URR

 NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR