Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC

Data: 13.09.2004

 

 

PSD își bate joc de cetățenii români

 

 

 

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR consideră inacceptabil modul în care PSD a ales să îi trateze pe cetățenii români din străinătate. Această bătaie de joc nu are nici o legătură cu pretențiile europene ale partidului de guvernământ.

 

Suntem consternați de felul în care majoritatea PSD din Parlament a înțeles să adopte noua lege electorală în total dispreț față de Constituția României și drepturile fundamentale ale omului. Îngrădirea dreptului partidelor politice de a supraveghea procesul electoral din afara granițelor și reducerea numărului de secții de votare din străinătate reprezintă cel mai grav atentat la adresa democrației de la mineriade încoace.

 

Aceste prevederi din noua lege electorală vor avea consecințe grave asupra procesului de aderare a României la Uniunea Europeană și democratizării vieții în țara noastră. Sunt încălcate rând pe rând o serie de articole din Constituția României: Egalitatea în drepturi (Art. 16), Dreptul de vot (Art. 36), Restrângerea exercițiului unor drepturi sau al unor libertăți (Art. 53).

 

Prin această măsură, PSD creează posibilitatea fraudării alegerilor generale din aceasta toamna. De aceea noi, cetățenii români, din afara granițelor României cerem de urgență partidului de guvernământ să revină asupra acestor prevederi din noua lege electorală și să facă dovada faptului că știe să își asume regulile democrației.

 

Dacă acest lucru nu se va întâmpla vom uza de toate mijloacele pentru a atrage atenția Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, și opiniei publice internaționale că în România legea fundamentală și drepturile cetățenești sunt din nou încălcate.

 

Vom sesiza Parlamentul și Comisia Europeană asupra neîndeplinirii de către România a criteriului politic așa cum a fost definit el la Copenhaga în 1993. Vom organiza campanii de mobilizarea a cetățenilor români din străinătate și proteste în fața ambasadelor și consulatelor României din Europa de Vest. Vom înștiința în scris șefii de state din NATO și UE asupra acestui grav abuz al Partidului Social Democrat.

 

În situația în care Parlamentul României va adopta această lege în forma actuală cerem Președintelui Ion Iliescu să dovedească că este cu adevărat un "garant al respectării Constituției", să facă uz de prerogativele sale și să returneze legea forului legislativ pentru a elimina aceast grav atentat la adresa Statului de Drept din România.

 

 

 

Matei Gulea
Coordonator Grup de Sprijin URR - Europa de Vest

 NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR